Anpassa Visual Studio 2012

Precis som många andra som arbetat i Visual Studio i många år blev jag oroad och irriterad när jag såg det nya utseendet i VS2012. Det gick så långt att jag vägrade använda det nya verktyget och höll mig kvar i det gamla. Känns det igen?

Som frälst av MVC-mönstret sedan många år så blir det dock svårt att stanna kvar i gammal teknik när Microsoft inte möjliggjorde MVC4 i VS2010. MVC3 är helt klart bra, jag säger inget annat, men precis som annan teknik som kommer från Microsoft så finns det klara förbättringar, t.ex. bättre stöd för att växla Vy för samma Controller beroende på användarens önskemål.

När jag slutligen hittade Supun Livera’s bloggpost som hänvisar till några sätt att ställa om VS2012 så den liknar VS2010 så var problemen över! En kort sammanfattning över det jag använder:

Återfå blandad storlek på menytexten

  1. Starta regedit.exe
  2. Gå till mappen HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\VisualStudio\11.0\General
  3. Skapa ett nytt 32-bitarsvärde (DWORD) som heter SuppressUppercaseConversion och ge det värdet 1.
  4. Starta om Visual Studio om det är igång för att se ändringen.

Byt färgschema till Blue

  1. Uppdatera till Visual Studio 2012 Update 2 (eller senare)
  2. Öppna menyn Tools » Change Color Theme » Blue.
    Blue finns också att hämta hem från Visual Studio Gallery.

Byt tillbaka ikonerna

Jag rekommenderar egentligen inte det här steget och använder det inte själv, men om man absolut vill få tillbaka utseendet så långt som möjligt så finns möjligheten!

  1. Ladda hem Icon Changer från CodePlex.
  2. Programmet använder ikonerna från Visual Studio 2010, så det måste redan vara installerat på datorn. Om det inte är det går det att ladda hem ikonpaketet manuellt genom att följa denna bloggpost.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *